Представяме
ИМУНОБОР – тежката артилерия в битката с вирусите
 

Пред прага на новата грипна епидемия специалистите отново ни напомнят, че  всяка година  у нас от грип се разболяват 5 милиона души, около 70 000 лежат в болница с усложнения, а 2100 човека са починали следствие на тях само за година. 

Тази зима новините около грипа са няколко и, за съжаление, все лоши. Първо – атакуват ни едновременно два щама - новият сезонен A (H3N2) Пърт и свинският A (H1N1) Калифорния. Второ – за  разлика от други години очаква се епидемията да се разрази още през януари, вместо февруари. Трето – експертите от Световната здравна организация смятат, че тя ще бъде доста по-страшна, тъй като през последните две години масовата вълна ни подмина и  организмът ни няма изработен имунитет.

Серията от лоши новини продължава с предупреждението на СЗО, че се очаква сезонният грип да протича тежко и с голям риск от развитие на  сериозни, дори животозастрашаващи усложнения. Той поразява най-вече възрастни хора над 65 години, чиято имунна система е доста отслабнала. Особено заплашени са тези от тях, които имат кардиологични проблеми, хипертониците, засегнатите от белодробни хронични заболявания като туберкулоза и астма  и диабетиците. Свинският грип пък поразява най-вече активни хора в разцвета на силите си и „специалитетът” на усложненията му са чести и  тежки стафилококови пневмонии. 

Ако след тази мрачна статистика вече имате импулс незабавно да се запасите с антивирусни препарати, чуйте още едно предупреждение.  Противовирусни лекарства на практика няма. А медикаментите срещу вирусни инфекции с всяка година стават все по-неефективни. Според проучванията грипните вируси са показали резистентност към най-популярните от тях в 91% от случаите. Освен евентуалната мутация на грипния вирус, експертите  намират причината и в прекомерната им употреба без лекарско предписание. Медиците все по-често сигнализират и за настъпили здравословни усложнение след самолечение с антибиотици по време на грипния сезон. Вирусно заболяване в комбинация с антибиотици и друга химия може да доведе до много опасни за живота усложнения.

Сред толкова лоши, явно добрите новини трябва да си ги създадем сами.  Идеално би било да преминем през епидемията, без да се разболеем! В краен случай поне да изкараме само един малък, безобиден грип... 

Може, трябва ни единствено стабилна имунна система, готова да устои на атаката на вирусите и да излезе от нея, ако не пълен победител, то поне с минимални здравословни загуби. Затова на нашия фармацевтичен пазар все по-голям успех имат имуностимулиращите продукти. А най-търсените сред тях са специално разработените и ориентирани към конкретни възрастови групи и специфични здравословни проблеми.

Типичен пример за такова решение е серията мощни имуностимулатори Фамилия ИМУНОБОР. Те не само поддържат имунитета на нужното ниво, но и засилват допълнително защитата на най-слабото звено в организма, като по този начин го предпазват от по-страшното и от грипа – неговите усложнения.  ИМУНОБОР е еднакво нужен и ефикасен за избягване на вирусните заболявания и за  подпомагане на вече атакувания от тях организъм.

Продуктите от Фамилия ИМУНОБОР помагат на организма сам да се пребори с болестите!

Фамилия ИМУНОБОР е серия от 5 специално създадени продукта, мощни имуностимулатори за укрепване на имунната система!

ИМУНОБОР – имуностимулатор за възрастни. Всяка капсула съдържа висококачествени стандартизирани екстракти от кора на котешки нокът, по деарко, корен на мака и листа на йерба мате. Те притежават най-силният имуностимулиращ ефект, известен още от древността.

ИМУНОБОР Кидс – имуностимулатор специално за деца. Рационална комбинация от бета-глюкан и ехинацея. Незаменим при често боледуване, за профилактика и лечение на инфекции, при бактериално носителство.

ИМУНОБОР Бронхо – мощен имуностимулатор за дихателната система. Комбинира силата на котешки нокът и ехинацея. Повишава защитата на организма не само към остри и хронични заболявания на дихателната система, но и към бактериални, вирусни и други инфекции.

ИМУНОБОР Уро – специално за инфекции на урогениталната система. Уникална  комбинация от Американска червена боровинка и бета-глюкан, която не позволява на бактериите да се прилепват към лигавицата на пикочните пътища, потиска възпалението и болката, повишава имунната защита.

ИМУНОБОР Биотик – създаден специално за възстановяване на чревната екосистема и имунната бариера. Съдържа пробиотик Lactobacillus bulgaricus и имуностимулатор бета-глюкан.

Imunobor ® е търговска марка на фирма БОРОЛА. За консултация с лекар специалист можете да се обърнете към Клиника БОРОЛА, София 1202, ул. Цар Симеон 52, тел. 02/ 983 62 03; да пишете на office@borola.com или да се информирате на www.borola.com .